Breadcrumbs

Kaalilaatikko

Tää on meiän vanhemman tytön lempiruoka, jota toivotaan tosi usein. Tykkää siitä muutkin. Tykkään tehä sitä, koska sen voi kätevästi valmistella aamiaisella ja laittaa uuniin kypsymään. Kaikki ainesmäärät ovat erittäin noin määriä. Jauhelihan määrää voi vähentää ihan reilusti lisäämällä soijarouheen määrää, vaikka tekis ihan kasvisversion. 400g on tosi paljon, mutta en viitti jättää osaa paketista kaapin pohjalle.

 

  • 1 iso kaali
  • 200 - 400g jauhelihaa
  • noin 1 dl ohrasuurimoita
  • 1-2 sipulia
  • noin 1/2 dl soijarouhetta
  • soijakastiketta / suolaa, ja pippuria
  • 1/2 - 1 l vettä / lihalientä
  • (voita / oliiviöljyä)

Kypsennä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan. (Ei haittaa, vaikka et muista laittaa kiehumaan heti. Laita keskeneräiset  vesineen päivineen vaan sekaan. Kokemusta on ;) ) Paista jauheliha ja sipuli sekä mausta ne. Sekoita ohrasuurimot ja soijarouhe niiden sekaan. Pilko kaali.

 

Voitele iso vuoka. Laita sinne enin osa kaalista ja jauhelihaseos ja sekoita ne. Laita loput kaalit pinnalle. Lisää reilusti nestettä. Sen pitää kiehuessaa yltää ylimpiin kaaleihin asti. Ite laitan kiehuvaa vettä. Lapsille maistuu paremmin, kun ei oo niin voimakasta. Höylää halutessa pinnalle voinokareita tai oliiviöljyä.

 

Paista n. 160 asteessa 2,5 tuntia, jolloin kaalin vielä tunnistaa. 3 tunnissa saat "mössöä". Kannattaa tarkkailla, ettei pinta pala ja laittaa tarvittaessa foliota päälle. Ite laitan yleensä folion heti, kun en jouda katteleen koko aikaa.

Add comment


Security code
Refresh

© 2017 Minna Kilpala. All Rights Reserved. Designed By JoomLead

Please publish modules in offcanvas position.