Breadcrumbs

Sole:

  • 3 eggs
  • 1,5 dl sugar (2,5 dl ~ 1 cup)
  • a. 75 g butter
  • 1,5 dl cream, milk, juice or their combination
  • 3 dl flour
  • 1,5 ts baking powder
  • 1-3 dl berries (fresh or frozen)

Crispy topping:

  • 50 g butter
  • 0,5 dl sugar
  • 1,5 dl oatmeal

Melt butter and warm liquid to room temperature. Stir eggs and sugar well, add butter and liquid and stir well again. Add flour and stir baking powder to it. Stir everything carefully to smooth.

Pour sole to pie casserole (ab. 24-26 cm) and sprinkle berries to top.

Melt butter for topping and stir everything well together. Sprinkle on top of pie.

Cook in 200°C for about 30 minutes.

 

  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • n. 75 g voita
  • 1,5 dl kermaa, maitoa, mehua tai niiden sekoitusta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1-3 dl marjoja
  • 50 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 dl kaurahiutaleita

Sulata voi ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita munat ja sokeri hyvin. Lisää voi ja nesta ja sekoita taas hyvin. Kaada jauhot sekaan ja sekoita niihin leivinjauhe. Sekoita varoen kaikki tasaiseksi, ei enempää.

Ripottele marjat päälle ja kaada voideltuun piirakkavuokaan (n. 24 - 26cm).

Sulata voi ja sekoita kaikki päällisen ainekset. Ripottele piirakan päälle.

Paista 200° noin 30 minuuttia, kunnes piirakka ei enää hölly.

Lämpösellä kelillä kakkujen paisto sisällä ei ole oikein mukavaa ja etenkin kesäisin meidän suosikkeihin kuuluvat erilaiset juustokakut. Teen samalla perusohjeella eri lailla versioiden kakun aina sen mukaan, mitä jääkapista, pakkasesta tai pihalta löytyy.

Ainekset
200 g keksejä (esim. kaurakeksejä, mutta jopa murotkin toimivat)
100 g voita (tai leivontamargariinia)

2 dl kermaa (tai 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
1 prk rahkaa (250g tai jogurttia tai maustettua rahkaa tai tuorejuustoa)
1 prk tuorejuustoa (tai jotain muuta :) )
3 - 5 dl karviaissosetta (tai mansikkaa, punaherukkaa tai mitä sattuu olemaan ja jos ei ole, voi laittaa jogurttia, rahkaa tms. reilummin)
1 - 1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
0,25 dl sitruunamehua (voi laimentaa vedellä, jos ei tykkää kovin kirpeästä)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ihan pieneksi, sulata rasva ja sekoita keksien kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (ja reunat, jos sille tuntuu) ja levitä keksirasvaseos tasaisesti pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka, tuorejuusto, karviaissose ja sokerit sekaan. Makua kannattaa maistella ainesten lisäyksen välillä, jos kokeilee uusia yhdistelmiä :) Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, puristele liiat vedet liivatteista ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos reippaasti muun täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle.

Anna levätä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. (Ja jos olet oikein reipas, päälle voi tehdä vielä jonkun kivan kiilteen.)

0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
225 g pehmeää voita (tai margariinia)
2,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 pss (pieni) mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
2 tl gram-jauhoja
4 kananmunaa

(Psyllium ja gram-jauho ei ole pakollisia, laitoin, kun sattui olemaan. Psyllium parantaa rakennetta ja gram-jauhot on muuten vaan kivoja. Kakku onnistuu varmaan myös korvaamalla vehnäjauhot kokonaan mantelijauhoilla ja gram-jauhoilla.)
Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen ja leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella kunnolla sekaisin.
Kippaa taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia eli kunnes kakku ei ole enää höllyvää. Älä paista kakkua kuivaksi.

ja eikun herkuttelemaan :)

Kaikenlaista sitä on valmis koittamaan... Tässä siis jauhoton ja sokeriton versio suklaakakusta vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Kyllä sillä pahin suklaan ja makean himo lähti ;) Annoksesta tulee pieni kakku.

 

3 munaa
100 g tummaa suklaata
200 g voita
0,75 dl vahvaa kahvia
0,5 dl kaakaojauhetta
10 ml makeutusnestettä (vastaa noin desiä sokeria, voi laittaa enemmänkin)
1 dl vehnäleseitä
1 dl kookoshiutaletta (voi varmaan korvata mantelijauheella tai jättää poiskin)

 

Vatkaa munat vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa. Sekoita kaakaojauhe kuumaan kahviin ja edelleen voisuklaaseokseen. Lisää makeutusaine, vehnäleseet ja kookoshiutaleet. Sekoita varoen munavaahtoon. Voitele ja jauhota kookoshiutaleilla pieni vuoka.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Älä paista kuivaksi. Tarjota voi vaikka kookoskerman kera.

Tästä kakusta on monet vieraan tykänneet ja itse pidän sen valmistamisesta, koska se on niin helppo. Sopii hyvin kiireiselle lapsiperheelle. Etenkin, kun kakun aineksia löytyy vauvaosastolta.

 

Pohja:

  • 4 munaa
  • 3 prk (á noin 125 g) vauvojen porkkanasosetta (varmaan tavan raaste tai pakastesosekin käy, muut sosemaut ainakin)
  • 2,25 dl öljyä
  • 4,25 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria (sokerien suhdetta voi vaihdella)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Valmistus:

Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää öljy vatkaten. Lisää porkkanasoseet ja vatkaa sekaisin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten muiden kanssa.

Paista 160 asteessa noin 50 minuuttia kiertoilmalla.

Päälle voipi laittaa tuorejuustokuorrutuksen tai pelkän sokerikuorrutuksen. Se pitää kakun kosteana. Kakun voi tehdä parikin päivää etukäteen, jos sen kuorruttaa. Maku vain paranee.

© 2017 Minna Kilpala. All Rights Reserved. Designed By JoomLead

Please publish modules in offcanvas position.